Thu 14.10.2021 14.00 - 14.45

Karamzinin kahvihetki: Saariston säveliä

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3. 02940 Espoo

Keskellä harmainta syksyä on mukava muistella musiikin siivin aurinkoista ja maailman kauneinta saaristoamme. Horisontissa siintää vielä kulunut kesä ja maailman kaunein saaristo, ihanat kala-ateriat veneen kannella, auringonlaskut pelimannien tahdittaessa laituritansseja... Tervetuloa musiikin siivin näihin kesäisiin tunnelmiin!

Espoolainen pelimanni ja hanuristi Pekka Pentikäinen on purjehtinut saaristoa ristiin rastiin, ja mansikkapaikaksi on muodostunut kaunis Aspön saari keskellä Saaristomeren kansallispuistoa. Saarella asuu vuoden ympäri kymmenkunta asukasta, mutta kesäisin saari täyttyy niin veneilijöistä kuin mantereella asuvista mökkeilijöistä, joiden sukujuuret ovat tiukasti kiinni Aspön mahtavissa kallioissa.

Musiikki on Aspössä osa aivan tavallista arkipäivää. Saarelta on kotoisin mm. Aspö-Erikinä tunnettu viulisti ja mestaripelimanni, joka musisoi paljon lähisaaren Brunskärs Majan kanssa. Molemmilla saarilla pelimanniperinne jatkuu vahvana seuraavissa sukupolvissa.

Näiltä saarilta on Pekan sormiin tarttunut konsertissakin kuultavat lukuisat saariston sävelmät. Muuten... kuka olikaan ensimmäinen ilmateitse koskaan Suomeen saapunut henkilö, ja miten se liittyy näihin saariin? Se kuullaan konsertissa. Konserttia säestävät Pentikäisen tunnelmalliset valokuvat.

Kielet suomi ja ruotsi
Kuva Jouni Harala
 

KARAMZININ KAHVIHETKET

Karamzinin kahvihetket on uusi kahvintuoksuinen tapahtumasarja aikuiseen makuun. Lasten kulttuurikeskus Aurora tarjoaa kauniin ympäristönsä eri ikäisten taide-elämyksille.
 

HUOMIOITA

Tapahtumaan on erittäin rajattu kapasiteetti ja yleisön kohtaamiset minimoidaan terveysturvallisuuden toteutumiseksi. Pullakahvio on edelleen tauolla samasta syystä. Tarjoamme kahvit yleisölle sisääntullessa.

Tapahtuma pidetään Lasten kulttuurikeskus Auroran Meijerissä, joka on Auroran korttelin rakennuksista Järvenperäntien puoleisin.

Auroran piha on autoton. Parkkipaikkamme sijaitsee Träskändan puistotien toisella puolella osoitteessa Träskändanristi 4.

Suosittelemme tulostamaan verkkoliput etukäteen paperille. Puhelinten verkkoyhteyksiin voi tulla konserttipaikalla häiriöitä.

 

Venue
Lasten kulttuurikeskus Aurora, Meijeri
Organizer
Lasten kulttuurikeskus Aurora
Price
8 € (+toim, maksu alk, 1 € / ostos) Lippupiste
Duration
45 min