Fri 29.01.2021 09.00 - Sun 31.01.2021

Maa odottaa - siemen soi -etätapahtuma (Small size days)

Lasten kulttuurikeskus Aurora - Järvenperäntie 1-3. 02940 Espoo

Meksikolaisen Deriva-teatterin ihastuttava virtuaalinen esitys saapuu ruudun kautta kotona koettavaksi. Jatka samassa hengessä Siemen soi -puuhatehtäviä ja muuta olohuoneesi soivaksi kasvimaaksi. 

Linkki tapahtumaan https://urbanespoo.fi/2021/01/21/maa-odottaa-siemen-soi-small-size-days/ 
Video-osuus on katsottavissa pe 29.1. klo 9 - 31.1. klo 23:59

 

Videoesitys ”Nantli, maa odottaa” on kuvaus naisista, kylvämisestä ja äidiksitulon toiveesta. Esitys kutsuu maanläheiseen lauluun, soittoon ja tanssiin sekä  hoivaamaan ja viljelemään maata. Tarinassa naiset kertovat suuresta toiveestaan saada lapsi. Kuu kuuntelee naisia ja neuvoo näitä pitämään parempaa huolta maasta. Naiset alkavat hoitaa ja viljellä maata paremmin kuin koskaan ennen ja monen kuun kierron jälkeen lapsi saapuu tuoden mukanaan hedelmäpuiden siemeniä ja ruuan runsautta. Esiintyjänä Small size days -yhteistyökumppani A la Deriva Teatro / Guadalajara, México. Esityksen kieli on espanja, mutta esitykseen voi hyvin eläytyä ilman kielenymmärrystäkin. Kesto 20 min.

Taideohjaaja Jenni Vilanderin valmistama peli “Siemen soi” sisältää puuhatehtäviä, jotka sopivat perheen pienimmillekin. Voit seurata pelin puuhatehtävien ohjeita nettisivulta tai voit tulostaa pelin, jolloin tehtävät voi merkitä ne tehtyään. Puuhatehtävät innostavat tutkimaan ympäristöstä ja omasta kehosta syntyviä ääniä. Tee oma rytmimaisema, jossa soivasta siemenestä kasvaa upea kasvi. Pian lattia muuttuu meheväksi mullaksi ja ylläsi hehkuvat sateenkaaren sävelet. Lopuksi voit piirtää oman kasvisi kehyksiin muistoksi. 

Tapahtuma on osa Small size days -ohjelmaa. 29.–31.1. juhlitaan eri puolilla maailmaa Small Size Days -päiviä, jotka nostavat esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tämän vuosittaisen kansainvälisen tapahtuman järjestävät Small Size -verkoston jäsenet, joita on yli 90 maapallon eri kolkissa. facebook.com/SmallSizenet

Kokonaisuus on suunnattu 1,5-5-vuotaille lapsille, mutta video on kulttuurikasvatuksellisesti kiinnostava myös koululaisille - erityisesti espanjaa lukeville.

kuva Danáe Kótsiras

 

Price
Maksuton
Age recommendation
Puuhatehtävät 1,5 - 5 -vuotiaille
Language
espanja (video), suomi (puuhatehtävät)
Duration
Video 20 min + puuhatehtävät

For teachers and educators

KULPS!-category:
KULPS! is a tool for cultural education in Espoo’s schools. School groups can attend the cultural path free of charge once during the spring term and once during the autumn term – according to the KULPS!-grades.